Blogger Özel Robots.Txt Nedir ? Nasıl Kullanilir ? 2019


Sitelerin olmazsa olmazlarındandır. Google'nin örümcekleri sitenize geldiğinde çay kahve ikramını bu robotlar yapar.Yazımı dikkatlice okumanızı ve vakit buldukça değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.


"ÖZEL robots.txt" dosyası nedir ?


Sevgili bloggerler bu yazımda sizlere "Özel robots.txt" dosyası nedir ? ne işe yarar ve Blogger'a nasıl eklenir ? sorularının yanıtlarını vereceğim




"ÖZEL robots.txt" dosyası nedir ? Ne işe Yarar ?




Sevgili bloggerler birçok yazımda da bahsettim gibi "Özel robots.txt" dosyası arama motorlarının robotlarına verdiğimiz basit talimatları içerin küçük bir kod dosyasıdır. Bu kodlar web sitelerimizde ya da bloglarımızda saklanır. Sayfalarımız tarandığında ise bu dosyada yer alan talimatlara göre dilediğimiz sayfaları tarar ve indexler. Aynı şekilde istemediğimiz sayfalara ise hiç bulaşmaz.

Tavsiye yazı:
BLOGGER SEO AYAR PAKETİ 2018
Bu arada unutmadan belirteyim, arama motorlarının robotları bir web sitesini taramadan önce Robots.txt dosyasını tarar.

"robots.txt" dosyası Blogger'a nasıl eklenir ?


Blogger kullanıcı panelinde yer alan Ayarlar kısmına ekliyoruz robot.txt dosyasını..


Yukarıda yer alan görseli takip edebilirsiniz. Eklememiz gereken kod ise aşağıda:


User-agent: Mediapartners-Google

Disallow:



User-agent: *

Disallow: /search

Allow: /


Sitemap: http://blogunuzunadresi.blogspot.com/sitemap.xml

Kırmızı renkle belirttiğim alana kendi blogunuzun adresini ekleyip kaydetmeniz yeterli. Tüm yapılması gerekenler bunlar sevgili blogger dostalarım.

"robots.txt" dosyasındaki kodlar ne işe yarar?


Şimdi gelelim bu kodların ne anlam ifade ettiklerine. Bakalım arama motorlarının robotlarına neler demiş oluyoruz bu kodlarla.

Tavsiye yazı:Blogger Site Haritası Ekleme 2019

User-agent: Mediapartners-Google: Bu kod Google AdSense kullanıcıları için. Reklamların daha iyi çalışmasını sağlıyor. Eğer bir AdSense yayıncısı değilseniz, bu kodu kullanmanıza gerek yok.

User-agent: *: Bu kod tüm arama motorları tarafından sitenizin taranmasını ve indexlenmesini sağlar.

Disallow: /search: Disallow kodu indexleme talimatı için kullanılır. Bu kodla robotlar ilgili kısımları taramaz ve indexlemez. Search kelimesiyle birlikte kullanınca da arama sonuçlarının indexlenmemesi ve taranmaması için kullanıldığın anlamına gelir.

Allow: Bu kod İngilizce terim anlamıyla da anlaşılacağı üzere tara, indexle komutları içerir. Yanına eklenen / işareti ise ana sayfa linki anlamına gelir. 

Takıldığımız yer olursa yorum yaparak sorabilirsiniz...


Yorumlar