Hatayin-biberli-ekmek-tarifi-resimli-anlatim


Hataylı olarak en çok sevdiğim lezzetlerden biridir biberli ekmek, Bunu Antakya'da oturan Halam yapar getirirdi bize, bizde ondan öğrendik biberli ekmek tarifini, Hataylılar bilir ama yine de tüm Türkiye öğrensin diye paylaşayım dedim biberli ekmek nasıl yapılır tarifi için  buyrun   

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 küçük yaşmaya veya küçük paket ınstand maya
ılık su
150 gr yumuşamış margarin...
Margarin hariç diğer malzemeler ile yumuşak ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurumuz mayalanırken hadi gelin biz üst harcını hazırlayalım....

ÜSTÜ İÇİN MALZEMELER:
1 büyük boy kurusoğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı susam
eğer varsa 1 tane kırmızı biber olmayadabilir
küçük bir kase çökelek veya tulum veya keş veya lor


Zeytinyağında soğanları küp küp doğrayıp kavuralım iyice kavrulan soğanlara salçaları ve baharatları ekleyelim.Susamını ve çökeleğini ekleyip altını kapatalım soğusun...

Mayalanan hamurumuzun içine 150 gr yumuşamış yağı ekleyip yeniden yoğuralım.Yani o yağı hamura iyice yedirelim.Öyle güzel bir hamur oluyor ki sormayın. Biraz daha bekleyip kabartalım hamuru...

Kabaran hamuru iyice yağladığımız tepsimize yayalım üzerine kavurduğumuz harcı döküp her tarafına yayalım...
Bu tepsi olarak dilimleyerek servis yapabileceğiniz şekildeki biberli ekmek tarifidir.
Birde hazırladığınız biberli ekmek içini mahalle fırınlarına göndererek yaptırabilirsiniz, yada müsaitse evinizdeki ocaklarda sac üzerinde, taş fırında yapıp  yiyebilirsiniz

Önceden ısıttığımız fırınımızda nar gibi kızartalım.Tabiki her zaman dediğim gibi bu arada çayıda demlemeyi unutmayalım.Yanına eğer yazsa domates,salatalık kışsa turşu çay vs.

biberli ekmeğimiz afiyet olsun

Yorumlar

  1. İşte buna şapka çıkartılır

    YanıtlaSil
  2. Ağzım sulandıı:) Yapmaya gidiyorum hemenn!

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle denicem

    YanıtlaSil
  4. Tarifiniz icin cok tesekkur ediyorum! Hamuru mukkemel oluyor! Hayatimda ilk defa hamuru yaptim ve on numara olmus)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her zaman bekleriz, tarifler sürekli olarak güncellenmektedir

      Sil
  5. tandır tandır şllede tandır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama tandır imkanı olmayanlarında bu lezzetin farkına varması lazım

      Sil

Yorum Gönder