Acili Ezme Nasil Yapilir Resimli Anlatim


ACILI EZME MALZEMELERİ:
6 domates
2 sivri biber
2 so
ğan
5-6 di
ş sarımsak
1 demetmaydanoz
2 yemek ka
şığı sumak
1 tatlı ka
şığı kuru nane
1 yemek ka
şığı biber salçası
1 yemek ka
şığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı ka
şığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3-4 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi (arzuya göre)
1 limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı


ACILI EZME YAPILIŞI:
Soğanlar, soyulmuş domatesler, maydanoz ve sivri biber ezilircesine ince ince kıyılır veya robotta çekilir. Ezme haline gelen malzemeye kuru nane, karabiber, pul biber, biber salçası, domates salçası, bol sumak, (arzuya göre biraz kekik), pul biber, limon suyu, sızma zeytinyağı eklenir. Erik ekşisi veya nar ekşisi de eklenip karıştırılır. İyice ezilerek karıştırılır. Tuz ile tatlandırılır. Acılık derecesi ve kıvamı kontrol edilir. (Salatanın kıvamı fazla sulu olmamalıdır.) Bir müddet dinlendirilir. Meze olarak ve özellikle de kebapların ve köftelerin yanında servise sunulur.
Afiyet olsun yorum yapın kendimize geliştirmemize  yardımcı olun

Yorumlar

  1. Hatay lezzetleri çok güzel

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle mükemmel. Yediğim en lezzetli ezme. Hatayın yemek kültürünü yansıtıyor, tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder