ACILI EZME MALZEMELERİ:
6 domates
2 sivri biber
2 soğan
5-6 diş sarımsak
1 demetmaydanoz
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 sivri biber
2 soğan
5-6 diş sarımsak
1 demetmaydanoz
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3-4 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi (arzuya göre)
1 limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Soğanlar, soyulmuş domatesler, maydanoz ve sivri biber ezilircesine ince ince kıyılır veya robotta çekilir. Ezme haline gelen malzemeye kuru nane, karabiber, pul biber, biber salçası, domates salçası, bol sumak, (arzuya göre biraz kekik), pul biber, limon suyu, sızma zeytinyağı eklenir. Erik ekşisi veya nar ekşisi de eklenip karıştırılır. İyice ezilerek karıştırılır. Tuz ile tatlandırılır. Acılık derecesi ve kıvamı kontrol edilir. (Salatanın kıvamı fazla sulu olmamalıdır.) Bir müddet dinlendirilir. Meze olarak ve özellikle de kebapların ve köftelerin yanında servise sunulur.
Afiyet olsun yorum yapın kendimize geliştirmemize yardımcı olun
Hatay lezzetleri çok güzel
YanıtlaSilBaşarılı
YanıtlaSilTek kelimeyle mükemmel. Yediğim en lezzetli ezme. Hatayın yemek kültürünü yansıtıyor, tarif için teşekkürler.
YanıtlaSil