Cevirme(MAKLUBE) nasil yapilir


Maklube Malzemeleri:
  • 1 kg uzun patlıcan
  • 1/2kg kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4,5 bardak su
  • 200 gr çam fıstığı
  • 125 gr margarin
  • Baharat(yenibahar,karabiber)
  • 1 bardak kızartma yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
MAklube Yapılışı :
Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlere ayrılır ve kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlar, yarısı tencere dibine,yarısı dik bir şekilde tencere kenarına dizilirler. Üzerinde parça etler önce haşlanır. Sonra kızartılır. Tencereye dizilmiş olan patlıcanlar üzerine parça etler yayılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç suyu, tuzu ve yağı ile birlikte tencereye ilave edilip üstü kapatılır. 20 dakika çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir,sıkıştırılır ve servis tabağına çevrilerek konur. Çam fıstığı yağda kızartılır, üzerine dökülür. Yemek servis tabağında kek görüntüsündedir.

Yorumlar