İçli köfte deyince Hatay'da bütün damaklar çatlar, bu lezzet başka bir yerde yok, içli köfte nasıl yapılır, yada oruk nasıl yapılır, en özel en ince ayrıntısına kadar düşünülerek içli köfte tarifini sizler için hazırladık,
içli köfte Malzemeleri :
- 20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
- Yarım çay kaşığı tuz,
- Yarım çay kaşığı karabiber,
- Yarım çay kaşığı tozbiber,
- Yarım çay bardağı pulbiber,
- 150 gr. az yağlı kıyma,
- 100 gr. soğan,
içli köfte hamuru İçindekiler:
- 50 gr. simit(köftelik bulgur),
- 25 gr. çiğ köftelik et,
- Yarım çay kaşığı karabiber,
- 20 gr. haşlanmış patates,
- Yarım çiğ yumurta,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 soğan,
içli köftenin hazırlanışı:
ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.
HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.
KÖFTENİN HAZIRLANIŞI:
Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.
Yorumlar
Yorum Gönder