İskenderun Deniz Kızı Pilavı Malzemeleri:
- 2 su bardağı Amerikan pirinci
- 250 gr karides
- 150 gr ahtapot kolu
- 150 gr mantar
- 2 dolmalık biber
- 1 dal taze soğan
- 1 domates
- 75 gr kabuksuz antepfıstığı
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı beyaz şarap
- 3 su bardağı et suyu
- 1 tutam safran
- 5-6 yaprak taze fesleğen
- 5-6 dal maydanoz
- tuz, beyazbiber
İskenderun Deniz Kızı Pilavının Yapılışı
:
Karidesleri temizleyin ve kaynar suda 10 dakika haşlayıp, kabuklarını çıkarın. Ahtapot kolunu ve mantarları iyice temizledikten sonra ince ince doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Taze fesleğen ve maydanozu yıkayıp, kurulayın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritip, sırasıyla karides, ahtapot, mantar, doğranmış biber ve antepfıstığını ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Pirinci ekleyip, 5 dakika daha soteledikten sonra domates, doğranmış taze soğan, tuz, beyazbiber, safran, beyaz şarap ve et suyunu ilave ederek önce 5 dakika harlı ateşte sonra 15 dakika da kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince taze fesleğen ve maydanozu serpiştirip, pilavı 10 dakika dinlendirin. Tahta kaşıkla pilavı harmanlayıp, servis yapın.
Bize de teşekkürü unutmayın, Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder