Kagit kebabi nasil yapilir

İskenderunun en özel lezzetlerindendir kağıt kebabı, yapımı da çok kolaydır, Kağıt kebabı nasıl yapılır derseniz buyrun hadi birlikte yapalım ...


1 Kişilik
Kağıt kebabı malzemleri: 
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 150 gr Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Domates
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • Tuz
  • Yağlı Kağıt


Kağıt kebabının hazırlanışı: 
Öncelikle 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.İçine aldığınız eti iyice kavurun.Et önce su bırakacak sonra kavrulurken bu suyu çekecektir.
Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsağı da ekleyip,karıştırın. Birkaç dk daha kavurup,küp doğranmış domatesi ilave edin ve altını kapatın.1 çay kaşığı kekiği ve tuzu ekleyin.
Yağlı kağıda sarın.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dak daha tutun.Fırından alınca,üzerindeki kağıdı hafifçe yırtın. Dilerseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.


Kağıt kebabı tarifini sizde öğrenmiş oldunuz, afiyet olsun... 

Yorumlar