Kebapçı Usulü Soğan Salatası (Zerzavat) Nasıl Yapılır ?
Hep demişimdir bu kebapçıların soğan salatası neden bu kadar lezzetli oluyor, zerzavatta deriz ya hani işte o lezzet, gittik ustasından öğrendik Antakya'da çarşıdan, iskenderun'da sanayi'deki esnafımızdan soğan salatası nasıl yapılır erbabından öğrendik, şimdi de sizlere anlatıyorum, buyrun kebapçı usulü soğan salatası nasıl yapılır birlikte öğrenelim...
Soğan salatası(zerzavat) için malzemeler:
4-5 soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1/’ tatlı kaşığı biber salçası (arzuya bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un (fırın poşetine serpmek için)
Üzerine gezdirmek için:
nar ekşisi (isteğe göre ve istenilen miktarda)
Soğan salatasının (zerzavat) yapılışı:
4-5 soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1/’ tatlı kaşığı biber salçası (arzuya bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un (fırın poşetine serpmek için)
Üzerine gezdirmek için:
nar ekşisi (isteğe göre ve istenilen miktarda)
Soğan salatasının (zerzavat) yapılışı:
Soğanlar halkalar halinde piyazlık doğranıp ovulur. Zeytinyağı, kekik, pulbiber, arzuya göre çok az biber salçası, tuz, ½ tatlı kaşığı şeker ile harmanlanır. Avcarlı soğanlı harç, üst tarafından birkaç yerinden delinmiş ve unlanıp silkelenmiş fırın poşetine (elma patates yapar gibi) doldurulur ağzı bağlanır. İyice silkelenir. Fırında yumuşayan kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirilir. Soğanlar yumuşayıp kendini bırakınca servis tabağına alınır. Arzuya göre, soğan salatasının üzerine nar ekşisi gezdirerek, özellikle kebap, lahmacun, ızgara köftelerin ve pidelerin yanında garnitür olarak-servise sunulur.
ben biraz da maydanoz ekliyorum
YanıtlaSilZerzevatçı
YanıtlaSilbiri mangalı yaksın
YanıtlaSil