PATLICAN SÖĞÜRME NASIL YAPILIR?
Hatay dünyanın en güzel mezelerinin yapıldığı yerdir, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle Hatay Mutfağı birçok medeniyetin izlerini taşır, bu sebeple ortaya çıkan lezzetler de muhteşemdir, bunlardan biri de bu yazımızda Patlıcan Söğürme Nasıl yapılır onu anlatacağım, buyrun Hatay Mezelerinden Patlıcan Söğürme tarifi...
PATLICAN SÖĞÜRME MALZEMELERİ:
3 kemer patlıcanı
3 domates
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 sivri biber
pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
PATLICAN SÖĞÜRME YAPILIŞI:
Patlıcanlar bıçakla birkaç yerinden delinir. Ocak üstünde, kabukları simsiyah olana kadar közlenip kabukları soyulur. Bıçakla ince ince kıyılarak macun haline getirilir. Domatesler ve biberler de aynı şekilde közlenip kabukları çıkarılır ve incecik kıyılarak ezme haline getirilir. Tavada tereyağı eritilir. Çok az biber salçası ve pul biber de eklenerek içine katılıp karıştırılır. Bir müddet kavurduktan sonra içine közlenmiş patlıcan, biber ve domates eklenir. Ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip tekrar alt üst edilir. Kebapların ve köftelerin yanında sıcak olarak servis edilir.
söğürelim bakalım
YanıtlaSil