İşte Hatay Tatlılarından en meşhuru, vazgeçilmez bir lezzetdir, hadi birlikte yapıp yiyelim, yapımı çok kolay korkmadan hepemizin rahatlıkla yapabileceği bir tatlıdır, hadi buyrun...
ŞAM TATLISI MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tahin ( tepsinin dibine sürmek için)
1 su bardağı kavrulmuş fıstık
ŞAM TATLISI ŞERBET İÇİN
4 su bardağı
5 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
ŞAM TATLISI YAPILIŞI
İlk olarak şeker ve sütümüzü iyice karıştıralım. Daha sonra içerisine vanilya, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştıralım. Tepsinizin dibine tahinimizi sürelim. Tatlımızı yapmamız gereken günden bir akşam önce yapalım, ve ertesi gün sabaha kadar mayalanmaya bırakalım.
Ertesi gün mayalanan hamurumuzu pişireceğimiz tepsimize dökelim ve üzerine fıstıklarımızı dizelim. Hemen arkasından fırınımıza sürelim ve pişmesini bekleyelim.
Diğer taraftan şiremizi kaynatalım. Şeker ve suyumuzu 2 damla limon suyu ile, kaynamaya bırakalım. Kıvama gelince altını kapatalım. Şirenin soğumuş olması gerekiyor. Diğer taraftan pişmiş olan tatlımızı fırından çıkarıp, üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. İyice çekinceye kadar bekleyelim. Soğuyunca şam tatlımızı hindistan cevizi ile süsleyip, servisimize sunalım. Son derece lezzetli olan bu tatlıyı, kolaylıkla yapabiliriz.
Afiyet olsun.
ŞAM TATLISI MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tahin ( tepsinin dibine sürmek için)
1 su bardağı kavrulmuş fıstık
ŞAM TATLISI ŞERBET İÇİN
4 su bardağı
5 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
ŞAM TATLISI YAPILIŞI
İlk olarak şeker ve sütümüzü iyice karıştıralım. Daha sonra içerisine vanilya, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştıralım. Tepsinizin dibine tahinimizi sürelim. Tatlımızı yapmamız gereken günden bir akşam önce yapalım, ve ertesi gün sabaha kadar mayalanmaya bırakalım.
Ertesi gün mayalanan hamurumuzu pişireceğimiz tepsimize dökelim ve üzerine fıstıklarımızı dizelim. Hemen arkasından fırınımıza sürelim ve pişmesini bekleyelim.
Diğer taraftan şiremizi kaynatalım. Şeker ve suyumuzu 2 damla limon suyu ile, kaynamaya bırakalım. Kıvama gelince altını kapatalım. Şirenin soğumuş olması gerekiyor. Diğer taraftan pişmiş olan tatlımızı fırından çıkarıp, üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. İyice çekinceye kadar bekleyelim. Soğuyunca şam tatlımızı hindistan cevizi ile süsleyip, servisimize sunalım. Son derece lezzetli olan bu tatlıyı, kolaylıkla yapabiliriz.
Afiyet olsun.
valla güzel site olmuş , iskenderunlu olarak çok begendim
YanıtlaSilÇok severim bu tatlıyıda, teyzem çok güzel yapardı,kulakları çınlasın
YanıtlaSilyoğurt degilmi ya sutmu
YanıtlaSil