Humus-nasil-yapilir-resimli-anlatim



Sizlere Hatay Yemekleri içeresinde en özel olan ve benim de  çok sevdiğim bir  bazen meze bazen yemek olarak tükettiğimiz Humus Nasıl Yapılır sorusunun cevabını vereceğim, Humus, Hatay mutfağının olmazsa olmazıdır, misafir gelecekse humus özenle hazırlanır, humus tarifi kişiye göre değişir bazen, Humusu dilerseniz nohut unuyla da yapabilirsiniz, ancak nohutu haşlayarak yaparsanız Humus daha da lezzetli olduğu kanaatindeyim, evet bizim İskenderunluların muhteşem lezzeti Humus nasıl yapılır, buyrun humus tarifine...

Malzemeler:
Nohut (yada yeteri kadar nohut unu)
tahin,
Limon suyu.
Domates
Maydanoz
turşu
Biber salçası
Tuz
Kimyon
Zeytinyağı

Yapılışı:
1.Bir gün önceden ıslatılan nohut haşlanır.
2.Haşlanan nohut, öğütme(rondo, mikser vs.) makinesinden geçirilerek iyice ezilir.
3.Macun haline gelen nohut özüne tahin iyice karıştırılarak, tabaklara yayılır.
4.Üzerine biber salçası, kimyon, tuz ve limon suyu karışımı sürülür.
5.Tabakların üzerinden zeytinyağı gezdirilir.
6.Domatesler ve turşular dilimlenir, maydanozlar kıyılır.
7.Tabakların üstüne güzelce şekil verilerek, domates, turşu ve maydanozlar yerleştirilir.

Yada hazırlanan humusa isterseniz yumurta kırabilirsiniz, pastırmalı humus yapabilirsiniz, yada sucuklu humus yapabilirsiniz, size kalmış...

Afiyet olsun humus nasıl yapılır öğrendik sanırım...

  


en-ozeller, hatay-mutfagi, iskenderun-mutfagi, iskenderun-yemekleri, Humus nasıl yapılır, humus tarifi, Humus yapımı, kolay humus tarifi, humus tarifi hatay


Yorumlar

Yorum Gönder