Arkadaşlar biz kömeç deriz, ancak genelde ebegümeci olarak bilinen Akdeniz Bölgesinde sıkça kullanılan Gömeç Kavurması Nasıl Yapılır? tarifini vermeye çalışacağım.
Ebegümeci Kavurması Tarifi yada nasıl yapılır buyrun efendim...
Kömeç Malzemeleri:
4 Kişilik
- 500 gr. Kömeç
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- ½ çay bardağı zeytinyağı,
- 1 küçük kuru soğan,
- 1 küp şeker,
- Tuz.
Kömeç Yapılışı :
Yağ tavaya alınır. Soğan ince kıyılır, yağa eklenip hafifçe öldürülür. Üzerine kömeçler eklenerek tuzu ve şekeri katarak yavaş ateşte kömeç diriliğini kaybettiği an ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.
Kömeç nasıl yapılır hepiniz öğrendiniz, afyit olsun
hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri
Kömeç kışın yenir besleyici bir üründür
YanıtlaSilSitenizi beğenerek takip ediyorum...
YanıtlaSilEvet kışın bulunan besleyici yemektir
YanıtlaSilTarifte gayet başarılı 👍