HATAY-ÇÖREĞİ-TARİFİ



HATAY ÇÖREĞİ TARİFİ

Hatay Çöreği Malzemeleri
  è  2 bardak sıvıyağ
  è  2 bardak şeker
  è  0,5 bardak süt
  è  1 tatlı kaşığı mahlep
  è  3 paket vanilya
  è  1 paket kabartma tozu
  è  3 bardak un
  è  Susam
  è  Tarçın

Hatay Çöreği Nasıl Yapılır

Yağ, süt ve şekeri mikserde çırpın. Şeker eridiğinde tarçını ve mahlebi serpin, vanilyayı karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırın onu da malzemeye yavaş yavaş ekleyin. Poğaça hamuru kıvamında olmalı, gerekirse biraz daha un kullanabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 20 dk dinlendirin ve iri parçalar koparıp elinizle yassı bir şekil verin. Bir yüzünü susama bandırın, yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede rengi kızarana kadar pişirin.
Hatay Çöreğiniz hazırdır.
Afiyet  olsun..

Diğer tariflerimiz için buradan devam edebilirsiniz

Yorumlar

Yorum Gönder