Taze Lübyeli Aş

TAZE LÜBYELİ AŞ NASIL YAPILIR?


MALZEMELER 

 
1 su bardağı iri bulgur 
2 su bardağı su 
1/2 su bardağı zeytinyağı 
100 gr. taze lübye 
1 küçük kuru soğan 
Tuz 

TAZE LÜBYELİ AŞ YAPILIŞI 

 
Lübyeler ayıklanır, kırılır, yıkanır, süzdürüıür. Zeytinyağı tencereye alınır, ısıtılır. İçine ince doğranmış soğanlar ve lübyeler eklenerek birkaç kez çevirilerek yumuşatılır. Üstüne su eklenerek iki taşım kaynadıktan sonra bulgur eklenir. Bir iki kez karıştırılıp önce hızlı, sonra yavaş ateşte bulgurun suyu çektirilir. Ateşten alınarak 15 dk. demlenmeye bırakılarak servis edilir
Lübyeli aşımız hazır, afiyet olsun


hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri 

Yorumlar

Yorum Gönder