Kavurma nasil yapilir resimli anlatim

Kavurma en güzel nasıl yapılır?

Kavurma kim ne derse desin, en güzel kavurma Afyonkarahisar'da hemde Bolvadin'de yapılır, çünkü Bolvadin hayvancılıkta Türkiye'nin en önde ilçelerindendir. Bu sebeple kavurma nasıl yapılır? denilince akla ilk önce Bolvadin gelir.  Biz dana eti kullanıcaz Bolvadin ...




Kavurma Malzemeleri

Kırmızı Et (dana eti)
İç yağ
Tuz



Kavurma en güzel nasıl yapılır?

Etimizi bir g​ece önceden dinlendirildikten sonra sinirleri temizlenerek kuşbaşı şeklinde doğreyiverin, 
Ayrı bir kaba 1 kilo ete 250 gram iç yağı olacak şekilde iç yağı doğranır. 
Etleri genişçe bir tencereye alınarak kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu çekene kadar kavrulur. 
Pişerkene üzerinde biriken köpükler kaşık yardımı ile temizleyiniz zere. 


Et kavrulurken diğer yandan iç yağları ayrı bir kapta kavrulmaya başlanır. 

İç yağını kaynadıktan sonra üzerinde biriken kıkırdaklar kevgir yardımı ile toplanır.
Etler suyunu tamamen ve tamamen çektikten sonra ya da çok miktarda kavurma yapıyorsanız et suyu bolca olacaktır.
Bu durumda et piştiğinde tencerenin tabanında kalan bu koyu renkli suyu kepçe yardımı ile alın, suyu çekmesini beklerseniz etleriniz çok piştiğinden ezilecektir.
Suyunu çeken etlere iç yağı eklenir. Normalde yemeğe koyduğumuzdan biraz daha fazla tuz koyarak 5 dakika bir kadar daha kavrulur .
Ocak kapatılarak etler sıcakken ısıya dayanıklı yayvan kaplara veya tepsilere boşaltılarak soğuması beklenir (plastik kap kullanmayınız )
Yağlar donduktan sonra kavurma kaplardan buzdolabı poşetlerine alınır. 
Bir ay içinde tüketilecekse buzdolabında, uzun surede tüketilecekse derin dondurucuda muhafaza edilir.
Afiyetlen yenilir, gelen dosta ahbaba ikram edilir ...


 


yazılarımız düzenli olarak güncellenmektedir.
son güncelleme:25/02/2019

Yorumlar