Etli Kombe Nasil Yapilir Resimli Anlatim

Etli Kömbe Nasıl Yapılır?

 

 

Etli kömbe Hatay ve yörelerinde yapılan hanımlarımızın sabahın erken saatlerinde kalkarak hamurunu yuğurdukları, sonrasında bakır tepsilere dizilen hamurlar arasına yörenin kuzu etinden hafif yağlı kıymasıyla soğan ve diğer baharatların kavrulmasıyla oluşan karışımdan yapıln muhteşem bir lezzetdir.

Etli Kömbe Nasıl Yapılır? size en güzel tarifi vereceğim, Etli kömbemizi evimizin bahçesinde sacda pişirirsek daha güzel olur, ama imkanımız yoksa odun fırına na gönderebilirsiniz, etli kömbe en güzel evdeki ortamda piştiği için bu şekilde anlatmak istedim. Buyurun etli kömbe nasıl yapılır tarifine…

 

Etli Kömbe, Kıymalı Ocak Kömbesi (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler



Hamuru için:
4 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İç harcı için:
3 orta boy soğan
500 gr az yağlı kuzu kıyma
1 adet kırmızı biber
1 kaşık biber salçası,
Tuz, karabiber,pul biber

Kıymalı Ocak Kömbesi (Hatay Usulü) Yapılışı



Büyükçe bir karıştırma kabı veya leğende un, yoğurt, tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur 6 eşit parçaya ayrılır.

İç harcı malzemeleri ufak ufak doğranır kıyma, baharatlar ile el yardımıyla ovularak ezilip yoğrulur.

6 adet ince hamur açılır. Yağlanmış tepsiye önce 3 adet ince açılmış hamur serilir. Serilen her hamurun arasına sıvı yağ yoğurt karışımından sürülür. Sonraki hamurun üzerine hazırlanan kıymalı harçtan iyice dağılacak şekilde dizilir, sonra üzerine bir kat hamur, üzerine kıymalı harç dökülür iyice yayılır, bu şekilde bir hamur bir kıymalı harç şeklinde eşit bir şekilde yayılır. En son üzerine tekrar hamur açılır. En üste üzerine sıvı yağ sürülür.

Etli kömbeyi bahçede sac üzerinde yapacaksanız tepsinin üzerini kapatacak şekilde sac konur, önce üzerine çalı çırpıdan oluşan harlı bir ateş ile sürekli kontrol edilerek üstünün kızarması sağlanır, sonrasında ise ateşten kalan köz ve küller ile tepsimizin altına konularak etli kömbemizin altını da sürekli kontrol ederek pişiririz.

Evdeki elektrikli fırında yapacaksanız 200 derecelik fırında 45 dk pişirilir.

Mahalle fırının da da fırıncının insafına kalmışsınızdır.


Etli kömbemiz hazırdır  Afiyetler olsun… :)



Diğer tariflerimiz için buradan devam edebilirsiniz


Yorumlar

Yorum Gönder