Humus Nasıl Yapılır ? Hatay’ımıza renk katan muhteşem bir lezzet daha, en güzel ve en özel Hatay mezelerinden olan humus yapımı bizim için ayrı bir yere ve öneme sahiptir, Hatay’lı hemşerilerimin hem sofralarında hem kahvaltıda hem yemeklerde görebileceğiniz enfes Hatay mezelerimizden biridir. Humus Tarif olarak da yapması da gayet kolaydır, buyurun beraber yapalım,
- 2 çay bardağı tahin
- 2 adet limonun suyu
-250 gram nohut
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Kimyon
Humus Yapılışı :
- 2 adet limonun suyu
-
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Kimyon
Humus Yapılışı :
Humusumuzu yapmaya başlamadan önce bir gün evvelinden nohutları ıslatın. Ertesi gün ıslatılmış nohutları bir tencerede iyice haşlayın ve suyunu süzün. Suyu süzülen nohutları rondo da 3-5 dakika çekelim, sonra rondonun kapağını açıp içerisine tahini, limonların suyunu, sarımsakları, su, tuz ve kimyon eklenip tekrar krema kıvamına gelinceye kadar çekelim.
Hazırladığımız humus karışımı servis tabağına alınır.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kırmızı toz biber ile sumak serpiştirilir.
İsterseniz üzerine yumurta kırabilir maydanozla birlikte servis yapabilir,
yine yağda kavurduğunuz salça, pul biber, nane karışımıyla sunum yapabilir, üzerine turşu ekleyebilir kısaca üzeri tamamen size kalmış istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Kolayca yapmak için nohut unu da kullanabilirsiniz. Nohut unu genelde Hatay’da olur dışarıda ki arkadaşlarımız marketlerde aramasın bulamazlar.
Sanırım Humus Nasıl yapılır sorusunun cevabını hepimiz aldık
İskenderuna burdan selamlar
YanıtlaSilHem kolay hemde basit tarifiniz için teşekkürler
YanıtlaSilBiz teşekkür ederiz
SilBirçok siteye baktım, enson bu tarife göre yaptım,
YanıtlaSilKolay ve basit tarif en kolay burdaki tarif