Fellah Köftesi Nasıl Yapılır ? Bugünkü konumuz bu, Güzel Hatay’ın en özel yemeklerinden Fellah Köftesi tarifini anlatıcam, ancak bu kez biraz farkla sizlere bu tarifimde Ispanaklı Fellah Köftesi tarifini anlatıyorum, yine çok kolay ve pratik yollarla yapıcaz, buyrun
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır ? Bugünkü konumuz bu, Güzel Hatay’ın en özel yemeklerinden Fellah Köftesi tarifini anlatıcam, ancak bu kez biraz farkla sizlere bu tarifimde Ispanaklı Fellah Köftesi tarifini anlatıyorum, yine çok kolay ve pratik yollarla yapıcaz, buyrun
- 3 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- sıvı yağ
- 1 kilo yıkanmış haşlanmış ıspanak
- Bulguru ıslatmak ve haşlamak için su
Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı:
Bulgur yoğurma kabına alınır. Bir su bardağı su ile ıslatılır. (isterseniz sıcak su ekleyerek fellah köftesi tarifinde olduğu gibi daha kısa sürede olur)
İyice yumuşayan bulgura salça, tuz, kimyon, fesleğen eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
Kıvama gelen bulgura küçük top şekilleri verilir. Topların ortasına parmakla bastırılır. Tüm bulgurlar yuvarlandıktan sonra tencerede kaynamakta olan (1 çay kaşık tuzlu) suya bırakılır ve 5 dakika kadar haşlanır.
Tepsiye 1 kahve fincanı sıvı yağ, üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş rendelenmiş sarımsak konulur karıştırılır. Haşlanıp süzülen toplar yağlı karışıma eklenir. Üzerine haşlanmış olan ıspanak eklenir, karıştırılır ve servise sunulur.
Böylelikle servise hazır hale gelen ıspanaklı fellah köftesi afiyet olsun, burada fellah köftesi tarifini bulabilirsiniz.
İyice yumuşayan bulgura salça, tuz, kimyon, fesleğen eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
Kıvama gelen bulgura küçük top şekilleri verilir. Topların ortasına parmakla bastırılır. Tüm bulgurlar yuvarlandıktan sonra tencerede kaynamakta olan (1 çay kaşık tuzlu) suya bırakılır ve 5 dakika kadar haşlanır.
Tepsiye 1 kahve fincanı sıvı yağ, üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş rendelenmiş sarımsak konulur karıştırılır. Haşlanıp süzülen toplar yağlı karışıma eklenir. Üzerine haşlanmış olan ıspanak eklenir, karıştırılır ve servise sunulur.
Üzerine biraz yoğurt ta ekledim güzel oldu
YanıtlaSilAfiyet olsun
Sil