Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır ? Dünya’nın en güzel şehrinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Yüksük Çorbası yapımı karmaşık görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız enfes yemeklerden yüksük çorbası tarifi. Adı çorba da olsa tarifi gördükten sonra bence yemek demek daha doğru olur, Eğer daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız ısrarla tavsiye ediyorum. Yinemi mi çok konuştuk buyurun doyurucu ve lezzetli yüksük çorbasının tarifine geçelim.
Yüksük Çorbası Malzemeleri:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 litre et suyu
- 2 çay bardağı nohut
Hamur malzemeleri :
- 4 çay bardağı un- Yarım su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Tuz
Harç malzemeleri :
- 1 adet orta boy soğan- 200 gram kıyma
- Karabiber
Yüksük Çorbası Tarifi :
Bir gece önceden nohutları ıslatalım, (yada hazır haşlanmış nohut kullanabilirsiniz,) sonra nohutları haşlayıp suyunu süzün. Bir karıştırma kabında kıyma, ince ince doğradığınız soğanı ve karabiberi bir güzel yoğurup harcını hazırlayın.
Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp eleyin ortasını havuz gibi açın içine yumurta ve suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler alın mantı hamuru şeklinde açın, açtığınız hamurdan baş parmağının ucu kalınlığında kareler kesin. Kare hamurların ortasına daha önce hazırladığınız harçtan koyup çapraz bir şekilde üçgen gibi kapatın. Diğer iki ucu serçe parmağınız etrafında birleştirip yüzük biçiminde kapatın. Bildiğimiz mantı işte J
Kalan hamur parçalarını da küçük parçalar halinde keserek kızartıp çorba içerisine ekerseniz, çıtır ve ayrı bir lezzet katarsınız.
Büyük ve genişçe bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynayan et suyunun içerisine nohutları ve hazırladığınız hamurları içine ilave edin. Çıtırları da burada ekleyelim, Hamurlar pişinceye kadar pişirin. bir tavada tere yağını eritip salça ve naneyi kavurun, kaynayan çorbaya veya servis yaparken tabakların üzerine dökün. Muhteşem lezzet Yüksük Çorbası bazıları Mantılı Çorba'da diyorlar servise hazır.
Afiyet olsun.
Babaannem geldi aklıma
YanıtlaSilHatay'ın olmazsa olmazıdır
YanıtlaSil