Hatay Mezeleri : Cevizli Biber Ezmesi Tarifi
Hatay'da herhangi bir restorana girdiğinizde daha sipariş ettiğiniz Hatay Yöresel Yemekleri gelmeden önce sıcacık özel fırın ekmekleriyle beraber Hatay Mezeleri karşılar sizi sofrada. Zaten yemek gelmeden önce gözleriniz Hatay Mezeleri ile doyar, sonra da muhteşem Hatay Yemekleri ile karnınız doyar.
Enfes Hatay mezelerinden biri cevizli biber ezmesidir.
Buyurun tarifimize geçelim.
Cevizli Biber Ezmesi Malzemeleri:
- 120 gram ceviz içi
- 1 adet küçük boy soğan
- 7 adet kurutulmuş kırmızı biber
- 2,5 adet etimek (2-3 tane galetada kullanabilirsiniz)
- Kimyon
- Zeytinyağı
- Tuz
Cevizli Biber Ezmesi Yapılışı
Cevizli biber mezemizi yapmaya başlamadan önce kuru kırmızı biberleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bir süre bekletin. Kırmızı biberlerin içindeki damarlı ve tohumlu kısımları temizleyin. Kırmızı biberleri bir güzel döverek püre haline getirin.
Soğanı ince kıyın ve içine ekleyin. İçine etimek, kimyon ve tuz ilave edip iyice ezin ve macun kıvamına getirin. Bu arada isterseniz bütün malzemeyi robota koyarak çekebilirsiniz.
Cevizli biber ezmesi servise hazır.Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yorum yapın ya bre keni
Burdan da Muhammara tarifimize ulaşabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder