SÜZME YOĞURTLU PAZI MEZESİ NASIL YAPILIR?
Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi Hatay'ın onlarca mezesi arasında ayrı bir yere sahiptir. Diğer mezelerimizin yanında olmazsa olmazlar arasındadır. Süzme yoğurtlu pazı tarifini sizlerle paylaşmak istedik.
Zılk Nedir ? Arkadaşlar Hatay ve çevresinde pazıya Zılk denir.
Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi Malzemeleri:
- Pazı (zılk sapı)
- Tuz
- Süzme yoğurt
- Zeytinyağı
- Tuz
- Süzme yoğurt
- Zeytinyağı
Süzme Yoğurtlu Pazı Mezesi Tarifi:
Öncelikle bir doğrama tahtasında zılkı temizleyin ve ince ince doğrayın. Ayrı bir tencerede temizlediğiniz pazıları yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Haşladığınız pazıların suyunu süzün. Bir kaba ilave edin. Süzme yoğurdu da ilave edip karıştırın. Tuzunu ilave edin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Süzme yoğurtlu pazı mezesi servise hazır.
Afiyet olsun.
Öncelikle bir doğrama tahtasında zılkı temizleyin ve ince ince doğrayın. Ayrı bir tencerede temizlediğiniz pazıları yumuşayıncaya kadar suda haşlayın. Haşladığınız pazıların suyunu süzün. Bir kaba ilave edin. Süzme yoğurdu da ilave edip karıştırın. Tuzunu ilave edin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Süzme yoğurtlu pazı mezesi servise hazır.
Afiyet olsun.
Pazıdan da mı meze tebrikler
YanıtlaSilSürk tarifnizi bulamadım
YanıtlaSil