Abugannuş tarifi - HATAY MEZELERİ

Abagannuş nasıl yapılır ? sizlere bu yazımda yeşil mavi karışımı cennet Hatay Yöresel Lezzetlerinden Abagannuş tarifini anlatacağım.
Bilgi yazıyorum tarifiyle hepimizde yapıcaz, telaffuza göre kimileri Abagannuş kimileri Babagannuş, Abugannuş şeklinde isimlendirir, Abugannuş Meze olarak tüketilir, ama Hatay’da öğrendiğim kadarıyla Abagannuş Kebabı diyenlerde varmış, patlıcan ile yapılan Hatay Yöresel Mezelerindendir.




Abagannuş Malzemeleri:

3 adet patlıcan,

3 adet yeşil biber

3 adet kırmızı biber

2 adet domates

2 diş sarımsak

Zeytinyağı

Nar ekşi

Tuz


Abagannuş ( Babagannuş ) Tarifi :


Öncelikle patlıcanı, biberleri ve domatesleri isten mahalle fırınına isterseniz kendi evinizdeki fırında közleyin, (Mahalle fırınına verirseniz daha güzel oluyor). Közlenen patlıcan, biber ve domateslerin kabuklarını soyalım, sonra ince ince doğrayın, tüm malzemeleri büyükçe bir karıştırma kabına alın. 


Daha sonra sarımsaklarımızı ezip karıştırma kabına ilave edelim.

Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayın.


Genişçe bir servis tabağına alın ve üzerine isteğinize mevsimine göre yeşillikler ile süsleme yapabilir, baharatlar ile renk katarak servis edebilirsiniz.

Hatay Yöresel Mezelerinden Babagannuş tarifi diğer adıyla Abagannuş'u sofranızın baş köşesine servise hazır.

Afiyet şeker olsun ...


        

         




Yorumlar