Arap Kebabı tarifi, Nasıl yapılır I HATAY SOFRASI I



Arap kebabı nasıl yapılır ? Güzel şehrimden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Arap Kebabı tarifiaz biraz sizi yoracak ama ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız  Arap kebabı tarifi, Damaklarınız lezzetten çatliyacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet  tavsiye ediyorum. 


Arap Kebabı tarifi malzemeleri:


• 500 g kıyma
• 250 g taze kırmızı biber
• 3 orta boy soğan
• 500 g domates
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 demet maydanoz
• Margarin
• Tuz
• Karabiber

Arap kebabı yapılışı:
Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateşte suyu çekilinceye kadar kavurun. Yağını ve tuzunu arzunuza göre ilave edin. Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın. Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin. Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.





Yorumlar