Firik Pilavı tarifi I HATAY YEMEKLERİ I


Firik Pilavı nasıl yapılır, Hatay'da yapılan nadide lezzetlerdendir, Firik pilavı tarifi de kolaydır, yazımızda firik nedir, firik nasıl yapılır, bunlarında cevabını bulacaksınız. buyrun Firik pilavı tarifine... 

Firik pilavı tarifi için malzemeler


ü  1 çay bardağı nohut,
ü  2 su bardağı firik,
ü  1 su bardağı bulgur,
ü  1 soğan,
ü  3 yemek kaşığı zeytinyağı,
ü  1 yemek kaşığı biber salçası,
ü  6 su bardağı su,
ü  Tuz, Kırmızı pulbiber,
ü  Karabiber

Firik pilavı Nasıl Yapılır
Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın.

Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken bir birleriyle iyice karıştırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Biber salçasını ilave edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pulbiber ekleyin.

Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

FİRİK NEDİR ?
Buğday sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır. Yeşil olduğu için yanmaz, bir nevi tütsülenir. Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur. Firik, kaynatılmak yerine közlenerek bulgur haline getirilir. Bu nedenle yerken ağzınıza harika isli bir tat gelir. Pilavı, dolması ve lapası yapılır. Pilavlık bulgur ile karıştırılarak da kullanılabilir.

Yorumlar