Kabak Borani kebabı nasıl yapılır ? Güzel şehrimden Hatay Mezelerinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Kabak Borani tarifi, az biraz sizi yoracak ama ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız Kabak Borani, Damaklarınız lezzetten çatlayacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet tavsiye ediyorum.
Kabak Borani Malzemeleri:
• 500 g kuşbaşı et
• 1 kg beyaz kış kabağı
• 1 su bardağı nohut
• 1 soğan
• 4 diş sarmısak
• Kuru nane
• 350 g tuzlu yoğurt
Kabak Borani Yapılışı:
Kabak, kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Bir gece öncesinden ıslatılan nohut haşlanır. Kuşbaşı etler haşlanır. Doğranmış soğan ve sarmısaklarla beraber bir miktar yağ ve su ilavesiyle kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et, nohut, tuzlu yoğurt ve gereği kadar su ilavesiyle tencerenin kapağı açık şekilde pişirmeye devam edilir. Ateşten indirmeden önce üzerine nanesi serpilir.
Çiğ köfte, taze soğan ve tere ile çok güzel gider.
Yorumlar
Yorum Gönder