Muhammara Nasil Yapilir ? I HATAY MEZELERİ


Muhammara nasıl yapılır ? Türkiye'nin yemek cenneti Hatay'dan muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, nerden aldık bu kez tarifimizi Samandağ'dan geliyor kahvaltıların vazgeçilmezi Muhammara Tarifini size en kolay tarifiyle geliyor...
Muhammara yapımı çok kolaydır, sizler için özel olarak hazırladığımız Hatay’ın enfes lezzeti Muhammara yapımını adım adım anlatıyorum.


Muhammara Malzemeleri :

  • 1 paket etimek (yada 1 adet ekmeğin içi),
  • 250 gr ceviz içi,
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası (isterseniz tatlı biber salçası da kullanabilirsiniz),
  • 2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 adet limon suyu,
  • ½ su bardağı zeytinyağı

MUHAMMARA YAPILIŞI


Ceviz içini mutfak robotunda çekerek macun haline getirip derin bir kaba koyun. Üzerine yine mutfak robotunda çekilmiş etimekleri katıp 1 su bardağı soğuk suyu ekleyin. 

Kaşıkla iyice karıştırın. 

Salçaları ilave edip ezerek tüm malzemeleri karıştırın. 

Dövülmüş sarımsak, tuz ve kimyonu serpiştirin.  

Bir taraftan karıştırmaya devam ederken limon suyu ve zeytinyağını katın.

Tüm malzemeleri iyice karıştırarak muhammarayı hazırlayın. (katı olursa su ilave edebilirsiniz).

Ekmek dilimleri üzerine sürerek servise sunun. 
Not; Ben muhammaraya 1 çay bardağı ezilmiş az yağlı beyaz peynirle birlikte kuru fesleğen de eklerim. Size de aynı şeyi yapmanızı öneririm. 
Afiyet olsun



Yorumlar

Yorum Gönder