AŞUR/AŞİR tarifi, Dövme nasıl yapılır
Bu yazımda bir çoğumuzun Dövme olarak bildiği, Ege bölgesinde Keşkek diye adlandırılan, biz Hataylıların Aşur olarak bildiği tarifi vericem.
Yani sizlere bir tarifle üçünü birden yani Hem Dövme Nasıl Yapılır ? hem Keşkek Nasıl Yapılır ? hemde Aşur Nasıl yapılır ? anlatıcam, buyrun, tarif aşağıda malzemeler içerisinde Aşur döveceği var bilmeyen yoktur umarım, değilse BURADAKİ yazımda Hatay Mutfağı Araç ve Gereçleri başlığını okumanızı tavsiye ederim.
Hatay Usulü Dövme tarifime buyrun
AŞUR/AŞİR MALZEMELERİ
• Yarım kg aşurluk et (incik eti)
• Yarım kg dövme buğday
• Yarım su bardağı nohut
• 1-1.5 yemek kaşığı biber salçası
• 2 adet soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Kimyon
• Ceviz içi
AŞUR/AŞİR YAPILIŞI
Nohut bir gece önceden ıslatılır. Et, buğday, nohut ve soğan üzerine az su eklenerek düdüklü tencerede ezilinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içine biber salçası, tuz eklenerek, tahta kaşık veya aşur döveceği ile iyice özleşinceye kadar dövülür. Bir servis tabağına yayılır ve üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, kimyon serpilir, ceviz ile süslenerek sıcak servis yapılır
Afiyetle yenilir, tarif için ustaya teşekkür edilir, Allah razı olsun güzel tarifmiş denilir..
Afiyet olsun, yaptınız başarılı oldu, iletişim bölümündeki yemeğinizin yanında, sağında solunda çekilmiş fotoğrafınızı gönderirseniz burada yayınlayabilirim.
Payşalım için teşekkürler
YanıtlaSilZor gibi
YanıtlaSil