Kağıt Kebabı Kolay Tarif-Hatay Sofrası


Kağıt kebabı kolay tarif-Hatay

Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır ? İşte bu Hatay'ın en özel yemeklerindendir, Hatay'a gittiğinizde ne yesem diye düşünüyorsanız, cevabı açık Kağıt Kebabı söyle, yanında humus ikram edilir, ardından da künefe patlatın, oh miss, yemiş gibi oldum bende :) 

         Bu yazımda sizlere Hatay'ın olmazsa olmazı Kağıt Kebabı nasıl yapılır?, Kağıt Kebabı Malzemeleri Nelerdir? ayrıntılı şekilde anlatacağım, sizlerde kolayca yapıcaksınız korkmayın, gerçi Hatay'da yaşayanlar genelde kağıt kebabını fırında yaptırırlar, böylelikle hem evleri kokmaz, hemde tüm işlemleri fırıncı kardeş yapar, yanında tırnak pide ile sunumu da yapar, bizlere de afiyetle yemek kalır.
        Peki ben Hatay'da değilim kardeşim ben nasıl yapıp yiyeceğim kağıt kebabını diyenler için bu yazımız.

Kağıt kebabı malzemeleri

• 1 kg yağlı kıyma

• 1 demet maydanoz

• 4 adet taze biber

• 3 adet domates

• Karabiber

• Tuz

• Yağlı kâğıt

Kağıt kebabı hazırlanışı

Maydanoz ve yeşilbiber çok ince kıyılır ve kıymaya eklenir. Hepsi iyice yoğrularak 6 eşit parçaya bölünür. 

Tepsinin tabanı yağlı kâğıt ile kaplanır. Her parçaya daire şekli verilerek yaklaşık 1 cm kalınlığında kâğıdın üzerine yerleştirilir. 

Yüksek ısıda fırında kıymanın pişme süresi kadar pişirilir. Ve sıcak servis yapılır.

Not: Arzu eden kıymanın içine 2-3 diş sarımsak ekleyebilir.



Afiyet olsun, yaptınız başarılı oldu, iletişim bölümündeki adresteki mail adresine çekilmiş fotoğrafınızı gönderirseniz burada yayınlayabilirim.


Yorumlar

Yorum Gönder