Oruk (içli) köfte) tarifi, nasıl yapılır?



Oruk İçli Köfte Nasıl Yapılır? Oruk İçli Köfte Kolay Tarif

 

Sizlere bomba bir lezzet sunmaya hazırlanıyorum, bu tarif için baya uğraştık, Hatay’da birçok evde içli köfte nasıl yapılır sorusunun cevabını alırsınız ama biz sizler için bu işin piri olduğunu en güzel tarif Antakya’dadır dedik, Antakya’ya usta ellerin yardımıyla oluşturduğumuz tarifimizi sunuyoruz.


    Hatay Yöresel Lezzetlerinin en başında gelen İçli Köfte tarifini sunacağım size, vereceğim tarifle kolayca yapacaksınız.

   Yine tariflerimiz de öyle hassas terazi falan bulundurmanıza gerek yok, tariflerimiz ev hanımların göz kararıyla yapabilecekleri şekilde, yine malzemelerimiz de öyle şehirdeki bütün marketleri, baharatçıları gezmenize de gerek yok kele, bizimle tarifler son derece kolay, hatayyemektariflerim.blogspot.com ailesi olarak sizlere olabildiğince yapımı kolay, malzemelere ulaşılması kolay tarifleri sunmaya çalışıyoruz, yine birçok tarifi özünden, işin erbabından ustasından öğrenip sizlerle paylaşıyoruz, sizlerde sayfamızda yayınlanmasını istediğiniz tarifler varsa İLETİŞİM bölümündeki adresimizden bizlere tariflerinizi lütfen yollayın, buradan yayınlayalım.


BURADAKİ yazımda da sizlere sac oruğu tarifi vermiştim dilerseniz okuyabilirsiniz.


İçli Köfte (Oruk) Malzemeleri:

1 kg köftelik bulgur

• 1 kg yağsız et

• 2 orta boy soğan

• 2 yemek kaşığı pul biber

• 1 yemek kaşığı acı biber salçası

• 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 2 çay kaşığı kimyon

• 3 yemek kaşığı un

• 2 su bardağı zeytinyağı


Oruk (İçli Köfte) içi için malzemeler:

• 500 g tek sefer çekilmiş az yağlı kıyma

• 3 orta boy soğan

• 1.5 çay bardağı zeytinyağı

• 2 çay kaşığı tuz

• Yarım demet maydanoz

• 1 çay kaşığı karabiber

• 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi

Oruk İçli Köftenin Yapılışı:

Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın. Bu arada içini hazırlamak amacıyla, kıymayı bir tencerede kavurun. İnce kıyılmış soğan, yağ ve tuz ilave ederek soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ateşten alınan kıymaya karabiber, ceviz içi ve kıyılmış maydanoz ekleneyek karıştırın ve soğumaya bırakın.

Diğer tarafta yeterince ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın, karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin. Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun. Büyükçe bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak işaret parmağınızın yardımıyla oyun. İçini hazırladığınız kıyma ile doldurup ağzını kapayın, ıslak avucunuzla şekil verin.

Bu şekilde hazırladığınız içli köfteleri bolca yağlanmış bir tepsiye dizin. Üstlerini de iyice yağlayıp, önceden ısıttığınız fırına sürün. 15 dakika kadar pişirip, ılık servis yapın.



Yorumlar