Sac oruğu tarifi, nasıl yapılır



      Yüzlerce medeniyetin yaşadığı Hatay Yöresel Lezzetlerinden birini daha sunacağım size, ismi biraz  değişik gibi ama muhteşem bir lezzet sunuyorum.

        Bu yazımda sizlere Sac Oruğu Nasıl Yapılır, Sac oruğu malzemeleri nelerden oluşur? Korkmayın vereceğim tarifle kolayca yapacaksınız.

        Ayrıca bizim tariflerimiz için öyle hassas terazi falan bulundurmanıza gerek yok, tariflerimiz ev hanımların göz kararıyla yapabilecekleri şekilde, yine malzemelerimiz de öyle şehirdeki bütün marketleri, baharatçıları gezmenize de gerek yok kele, bizimle tarifler son derece kolay, hatayyemektariflerim.blogspot.com ailesi olarak sizlere olabildiğince yapımı kolay, malzemelere ulaşılması kolay tarifleri sunmaya çalışıyoruz, yine birçok tarifi özünden, işin erbabından ustasından öğrenip sizlerle paylaşıyoruz, sizlerde sayfamızda yayınlanmasını istediğiniz tarifler varsa İLETİŞİM bölümündeki adresimizden bizlere tariflerinizi lütfen yollayın, buradan yayınlayalım.

Sac Oruğu Malzemeleri:

500 g köftelik bulgur

• 500 g yağsız et

• 1 orta boy soğan

• 1 yemek kaşığı pul biber

• 1 yemek kaşığı biber salçası

• 2 çay kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı kimyon

• 2 yemek kaşığı un

• 2 su bardağı zeytinyağı

Sac oruğunun İçi için malzemeler:

• 300 g kuyruk

• 1 çay kaşığı tuz

• Yarım bağ maydanoz

• 1 çay kaşığı karabiber

• 100 g kıyılmış ceviz içi

 

Sac Oruğunun Yapılışı: 

Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın. İçini hazırlamak amacıyla, kuyruk yağını makinede çekin ya da havanda iyice dövün. Dövülen kuyruk yağını kıyılmış maydanoz, ceviz içi, karabiber ve tuz ile güzelce ovuşturun.

Diğer tarafta yeterince ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın, karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin. Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun. Büyükçe birer ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her birini temiz bir tülbent veya bir naylon üzerinde bir karış çapında açın. Hazırladığınız kuyruk yağlı içten biraz alıp küftenin üzerine yayın. Diğer parçayı naylonuyla beraber kaldırıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırarak düzleyin.

Bu şekilde hazırladığınız yayvan içli köfteleri yağlanmış bir tavada veya saç üzerinde kızartarak sıcak servis yapın. Tercihe göre derin bir tavada kızgın yağda da kızartıp servis yapabilirsiniz.


Yorumlar