Sam Tatlisi Tarifi, Nasil Yapilir ?



 

Şam Tatlısı tarifi, sırada benim en sevdiğim Hatay Tatlısı tariflerinden birinden bahsedicem.

Ama çok özel hepimiz yapmaya çalışalım, bu yazımdaki Şam Tatlısı tarifini vericem. Biz küçükken İskenderun’da sokaklarda amcalar ellerinde bulunan tepside satarlardı, harçlığımız kadar alırdık, şırası ağzımızdan damlar, arkadaşlarımızla paylaşarak yerdik, ben İskenderun Dumlupınar Mahallesinde büyüdüm, buradan Tüm İskenderun ve Dumlupınar ve Muradiye Mahallesi sakinlerine selamlar…

 Şimdi Şam Tatlısı Nasıl Yapılır, en yeni en güncel Şam Tatlısı tarifine buyrun... 

Şam Tatlısı Malzemeleri

• 1 bardak irmik

• 1 bardak yoğurt

• 1 bardak un

• 1 bardak sıvı yağ

• 1 bardak toz şeker

• 1 bardak doğranmış ceviz

• 1 çorba kaşığı tarçın

Şam Tatlısı Şırası İçin

• 2 bardak şeker

• 1 bardak su

• 1-2 damla limon

Şam Tatlısı Yapılışı

İrmik, yoğurt, un, sıvı yağ, tarçın ve şeker karıştırılarak harç haline getirilir. Tepsinin tabanı ince bir tabaka şeklinde tahin ile kaplanır.

Üzerine hazırlanan harç bir kat yayılır. Üzerine cevizler bir tabaka halinde yayılır. Bunun üzerine kalan harç yerleştirilir. Üzeri tahinle kaplanır. Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

Şırası: Şeker ve su kaynatılarak şıra haline getirilir. İçine 1- 2 damla limon damlatılır. Akışkan bir hale gelince ocaktan indirilir. Soğuk şıra sıcak tatlının üzerine dökülür. Ya da tatlı soğuk şırası sıcak olmalıdır.

Şırayı emen tatlı baklava dilimi şeklinde kesilir.

Afiyet olsun, yaptınız başarılı oldu, iletişim bölümündeki adresteki mail adresine çekilmiş fotoğrafınızı gönderirseniz burada yayınlayabilirim.

Yazılarımız sürekli olarak güncellenmektedir.
Son güncelleme 21/03/2019



Yorumlar

Yorum Gönder