Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır ? Tepsi Kebabının En Kolay Tarifi
Tepsi Kebabı Malzemeleri:
• 1 kg kadar az yağlı kıyma
• 2 adet soğan
• 2 adet domates
• 1 bağ maydanoz
• 1 adet patates
• 2-3 adet yeşil biber
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 5–6 diş sarımsak
• Karabiber
Tepsi Kebabının hazırlanışı:
Maydanoz çok ince kıyılır. Kıymanın içine tuz, karabiber ve maydanoz eklenerek iyice karıştırılır. Karıştırılan harç tepsiye yaklaşık 1 cm kalınlığında yayılır. Patatesin kabukları soyulur. Kıymanın üzeri dilimlenmiş patates, domates, soğan ve yeşilbiber ile süslenir. Salça yeteri kadar suda eritilir ve tepsinin üzerine dökülür. Yüksek ısıda fırında suyu çekilinceye kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
Not: Arzu eden kıymanın içine 2-3 diş sarımsak ekleyebilir.
Tepsi Kebabı Yemeğimiz 6 kişiliktir siz malzemelerinizi kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder