Tepsi Orugu Tarifi, Tepsi Orugu Nasil Yapilir ?


Tepsi oruğu nasıl yapılır ? Güzel şehrimizin bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, Tepsi oruğu tarifiaz biraz sizi yoracak ama ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız  Tepsi oruğu, Damaklarınız lezzetten çatliyacak daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız şiddet  tavsiye ediyorum. Yayladağı’na selam…
 





Tepsi Oruğu Malzemeleri:


• 1 kg köftelik bulgur
• 1 kg yağsız et
• 2 orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı pul biber
• 1 yemek kaşığı acı biber salçası
• 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı kimyon
• 3 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı zeytinyağı


Tepsi Oruğunun  İçi için malzemeler:

• 500 g tek sefer çekilmiş az yağlı kıyma
• 3 orta boy soğan
• 1.5 çay bardağı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı tuz
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi


Tepsi Oruğu Yapılışı:

Bulguru su ile ıslatın ve beklemeye alın. Bu arada içini hazırlamak amacıyla, kıymayı bir tencerede kavurun. İnce kıyılmış soğan, yağ ve tuz ilave ederek soğanlar hafif sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ateşten alınan kıymaya karabiber, ceviz içi ve kıyılmış maydanoz ekleneyek karıştırın ve soğumaya bırakın.

Diğer tarafta yeterince ıslanıp yumuşayan bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul biber, un, tuz ve kimyon katın, karıştırın. Tüm malzemeyi iki sefer kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak alınan eti, et öğütücüsünde çekerek macun kıvamına getirin. Bulgur karışımına ekleyerek iyice yoğurun. Hazırlanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Yarısını iyice yağladığınız tepsiye elle bastırarak 1-1.5 cm kalınlığında yerleştirin. İç için hazırladığınız kıymayı yayın. Hamurun diğer yarısından küçük parçalar kopartıp elinizle açarak alt parçanın inceliğinde kıymanın üzerini kapatın. Kare veya baklava şeklinde keserek üzerine bolca zeytinyağı gezdirin ve 250°C’ye ısıttığınız fırına sürün. 15 dakika kadar pişirip ılık servis yapın.


Hazırladığımız Tepsi Oruğu yanında poz verip fotoğrafla ölümsüzleştiriyoruz,

Hatta bize gönderin dilerseniz tarifin altında fotoğraflarınızı paylaşalım...  
Afiyet olsun



Yorumlar

Yorum Gönder