Tuzlu yoğurtlu kabak dolma nasıl yapılır ? şimdi de sizlere biraz özel soslu olacak ama mutlaka yapmanızı tavsiye ederim,
Tuzlu yoğurt nedir ? diye soracak olursanız Hatay, Adana ve çevresinde keçi sütünden yapılan genelde kahvaltılarda tüketilen bir üründür,
Tuzlu yoğurt nasıl yapılır sorusunun cevabını buradaki yazımda bulabilirsiniz .
Yazımda sizlere tuzlu yoğurtla kabak dolma tarifini de vereceğim, zaman bulursam ilerleyen zamanlarda Tuzlu yoğurtlu dolma nasıl yapılır videosunu çekerek eklemeyi de düşünüyorum, yada sizlerin yaptığı videoyu bana gönderirseniz, yayınlayabilirim,
Tuzlu yoğurtlu kabak dolma Malzemeler:
- 1 kg kabak
- 1 soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 350 g kıyma
- 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
- Margarin
- Karabiber
- Tuz
Tuzlu yoğurtlu kabak dolma yapılışı:
Kabaklar hiç yeşil kabuğu kalmayacak şekilde sıyrılır, içleri oyulur. İçi dışı tuzlanır ve bir tabağa serilir. Güneşte kurumaya bırakılır (taze kabakla yapmak zahmetli ve zaman alıcı olabilir bunun için on adet kurutulmuş kabak kullanabilirsiniz). Kurudukdan sonra tuzlarından arındırılır ve haşlanır. Soğan, tuz, pirinç, margarin, kıyma ve karabiberle hazırlanan içle doldurulur. Bir tencereye dizilir ve yüzeyini örtecek kadar su ile doldurulur. Kabaklar pişmeye yakın iki yemek kaşığı tuzlu yoğurt ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp ateşten indirilir.
Tuzlu yoğurtlu kabak dolması servise hazırdır afiyet olsun
Tuzlu yoğurtlu kabak dolması servise hazırdır afiyet olsun
Hatayın en güzel yemeklerindendin dolma
YanıtlaSil