Zungul ( Musebbek ) Tatlisi Nasil Yapilir ?
İskenderun’da üst geçit vardı, onun biraz gerisinde bir tatlıcı vardı ordan alır ve yerdik, adam çok güzel yapıyordu, umarım halen duruyordur, buradan tüm tatlıcı kardeşlerime selamlar.
ZÜNGÜL (MÜŞEBBEK) TATLISI MALZEMELERİ
500gr un
2 çay kaşığı kuru maya
yarım litre mısırözü yağı
Müşebbek şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
ZÜNGÜL (MÜŞEBBEK) TATLISI YAPILIŞI
500 gr unu derin bir kaba alıp içine mayamızı da katıp bir miktar su ekleyip çırpılır ( hamurumuzun boza kıvamında olmasına dikkat ediyoruz) üzerine bir örtü kapatarak yaklaşık 30 dk.beklemeye alınır
şerbet için önce su ardından şekeride içine katıp şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştırılır ardından bikaç damla limon suyunu kaynamaya başlayan şerbetimize ekliyoruz 30dk kısık ateşte kaynatıp özleşmesini bekliyoruz özleştikten sonra altını kapatıyoruz.
orta boy tavamıza yağımızı ekleyip kaynattıktan sonra krema pompasına koyduğumuz hamurumuzu (iki ucu birleşicek şekilde) daire şeklinde yağın içine bırakıyoruz ortalama 5 7dk kızarttıktan sonra müşebbeklerimizi yağdan çıkarıp şerbetimizin içine bırakıyoruz şerbetin içinde 5 dk kadar bırakmak yeterlidir müşebbek tatlımız servise hazırdır afiyetle yemeniz dileğiyle..
Yorumlar
Maalesef bizde kerhane tatlısı diyoruz
YanıtlaSil