Biber Ezmesi Tarifi I HATAY MEZELERİ


Hatay Mezelerinden fazlaca bilinmeyen Biber Ezmesi Nasıl Yapılır ? bu yazımızda anlatmaya çalışacağız...
Güzel memleketimin topraklarında yetişen kırmızı Hatay Biberinden yapılır, hem besleyici, hemde çok lezzetlidir.  
Biber Ezmesi malzemeleri bulunması kolay, yapımı da basittir.



Hazırlanma Süresi: 20 dakika

Antakya Usulü Nefis Biber Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 tepeleme tabak dolusu kuru biber (yoksa közlenmiş biberde olabilir),
  • 2 adet yeşil soğan yeşil dallarıyla birlikte,
  • 1 adet yeşil sarımsak,
  • Yarım tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı kimyon,
  • 1 demet maydanoz,
  • 1 demet yeşil nane,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 2 yemek kaşığı nar eksisi,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Antakya Usulü Nefis Biber Ezmesi Tarifi Yapılışı

Öncelikle kuru biberlerimizi ılık su ile yıkayalım.
Sonra yıkanmış biberlerimizi bir tencereye alalım.
Ardından çaydanlık veya ısıtıcı da kaynattığımız suyu üzerine dökelim ve kapağını kapatalım.
1 saat kadar böyle bekletelim, demlensin biraz.
Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım, ardından biberimizi suyundan arındırıp, mutfak robotumuza alalım, incecik olana kadar doğrayalım.
Doğradığımız biberimizi uygun bir karıştırma kabına alıp üzerine bütün malzemeleri doğradığımız yeşillikler ile beraber karıştıralım. Şuan mis gibi kokular gelmesi lazım.
Biber Ezmesi hazırdır, servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
Damak tadınıza göre Biber Ezmesinin acılığını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 

Son güncelleme : 09.04.2019

Yorumlar

Yorum Gönder