Toğga Çorbası Tarifi, Toğga yada Toyga Çorbası atalarımızdan kalma genelde Hatay taraflarında yapılan yemeklerdendir.
Ana malzemeleri, tercihen süzme yoğurt, yarma veya dövme denilen bulgurdan büyük kabuksuz buğday ve taze nanedir.
Toğga Çorbası bizim oralarda düğün yemeklerinde kazanlarla pişirilir. Yanında kavurma, dolma veya düğün sahibinin durumuna göre Hatay Yemekleriyle birlikte ikram edilen muhteşem bir çorbadır.
Çorba piştikten hemen sonrada ikram edebilirsiniz, özellikle yaz aylarında Hatay ve çevresi sıcak olduğundan Toğga Çorbasını soğuk olarak da ikram edebilirler.
Toyga Çorbasını kendiniz istediğiniz gibi tüketebilirsiniz...
Toğga Çorbası Malzemeleri
• 1 su bardağı dövme buğday
• Yarım kilo ıspanak
• Yarım kilo yoğurt
• Yarım su bardağı kara un
• Yeteri kadar su
• Tuz
Toğga Çorbası Yapılışı:
Dövme buğday çok dağılmayacak biçimde haşlanır. Ispanaklar normal irilikte doğranır. Yoğurt su ile ayran kıvamına getirilerek içine un eklenir. Yüksek ateşte sürekli karıştırılarak kaynayan karışıma
ıspanaklar eklenir. Ayrıca temizlenip hazırlanan ıspanak kökleri bir bütün olarak eklenir. Önceden haşlanan dövme buğday eklenerek yaklaşık 10 dakika kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Piştikten sonra sıcak veya soğuk servis yapılabilir.
Kabak niye yok mazemeler arasında
YanıtlaSil