Zeytinyaglı Taze Borulce (Libye) tarifi - Yemek Tarifleri



Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi, nasıl yapılır ? bu yazımda sizlere anlatacağım konu... Bizim tariflerimiz bizzat denediğimiz sonuç aldıktan sonra sizlere sunmaya gayret gösteriyoruz... Biz Hatay'da Börülceye Libye, Lübye deriz. Şimdi gelelim Libye Tarifine, malzemelerimiz kolay, yapımı basit afiyetle yiyebileceğiniz tariflerimizden...



Libye  Yemeği Malzemeleri:

• 1 kg libye

• 3 domates

• 3 kırmızı biber

• 2 soğan

• Zeytinyağı

• Tuz

Tavsiye Yazı:Hatay Mutfağından Parmak Isırtan 10 Yemek

Libye Yapılışı:

Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir. Yıkanıp ayıklanmış ve 1.5-2 cm boyunda doğranmış libyeler katılarak sararıncaya kadar yağda çevirilir. Taze kırmızı biber ve kabukları soyulmuş domatesler küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir. Tuz ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Yorumlar

Yorum Gönder