Tuz Ekmek Hakkı Deyimi Anlamı ve Hikayesi,Öyküsü

Haber varr bu yazımızda sizlere günlük hayatımızda sürekli kullandığımız en çok kullandığımız deyimlerden bahsetmek istiyorum, 

"Tuz Ekmek Olalım" ne demek bu tuz ekmek olalım, Tuz Ekmek Olalım Hikayesi nedir? bunu biraz araştırdık sizlere sunuyoruz.



Tuz Ekmek Hakkı 

Bir kimsenin, diğer bir kimseyi yedirip içirmesiyle onun üzerinde doğan hakkı.Bu söz hayatımızdaki birçok faziletleri içinde bulundurur: Dostluk, vefa, arkadaşlık, sadakat, insanlık, samimiyet, mertlik ve dürüstlük gibi.  Tuz, Hz. Halil İbrahim Peygamber tarafından bulunmuş, İbrahim Peygamber Kâbe'yi yapınca Allah'ın rahmetini istemiş. Allah ondan fakiri giydirmesini, açları doyurmasını dilemiştir. Halil İbrahim, bunu nasıl yapacağını Allah'a sormuş, O da Kabe'den arta kalan toprakları dört bir yana savurmasını istemiş. Allah'ın buyruğuna uyan İbrahim, yere düşen toz zerrelerinin tuza dönüştüğünü görmüş.Hazreti İbrahim, Allah'ın emirlerini yerine getirerek çıplakları giydirmiş, açları da doyurmuştur. Anlatırlar ki birbirinden habersiz iki kişi, birbirlerinin yemeklerini yemişler. 

Nasıl olduysa… 

Bu, onlara ömür boyu unutulmayacak olan dostluğun ve samimiyetin kapılarını açmış. Bu fazilet, onları tek bir kalp hâline getirmiş ve bu birlik onları kutsallaştırmıştır.



Yorumlar

Yorum Gönder