Sitene Google Harita Ekleme-Adres Ekleme-2022

Blogger Site Haritası Nasıl Eklenir ?  Sitene Google Maps Harita Nasıl Eklenir? Sitene Harita Ekleme Html Kodu gibi çokca sorular  geliyordu, bu sorulara açıklık getirmek istedim.

Blogger üzerinden ticaret yapıp satış yapan bir çok insan vardır, iş yerlerini yada konumlarını uzun uza tarif etmektense googlemaps yardımıyla konumunuzu yada adresinizi harita üzerinden insanlara direkt olarak tarif edebilir ve gösterebilirsiniz.
Yada beraber yazıştığınız bloggerle bir buluşma adresi ayarlayıp bu adresi blogunuzdan tam nokta olarak harita üzerinden davetiye yazınızla birlikte yayınlayabilirsiniz.
Biz blogunuza haritalı adres eklemeyi anlatatacağız, siz farklı olarak da kullanabilirsiniz.


Ben kodlardan anlamıyorum, bana göre değil anlamam nasıl yapacağım, ben beceremem demeyin, öyle bir anlatacağız ki bunu herkes kolaylıkla yapabilecek.
Yapamayan olursa da yazımızın altına yorum olarak bildirimde bulunun en kısa sürede elimizden geldiğince yardımcı olacağız.
Sitesine yada blogger google harite eklemek isteyenler bundan sonrasını dikkatle okusunlar:


1-Google Mapsi ziyaret ediyoruz. Siteyi ziyaret ettiğimizde aşağıda da gördüğümüz resimdeki gibi direk Türkiye haritasının olduğu bir pencere açılacak. 




2-Açılan bu pencerede yukarıda gösterdiğimiz adres arama kutucuğuna kendi adresimizi,yani tarif edeceğimiz,sitemize harita ile ekleyeceğimiz adresi yazıyoruz.

Örnek olarak ben bir okul ismi yazacağım, okulun ismi İstiklal Makzume Anadolu Lisesi olsun ve bu okulu bulup haritadaki yerini yazının sonuna ekleyeceğim.



Adres arama kısmına: İstiklal Makzume Anadolu Lisesi yazdık ve mercek işaretine tıkladık. Aşağıdaki resimde de gördüğümüz gibi adresimizi bulduk.



Adresimizin doğruluğunu teyit ettikten sonra  haritada üzerine adresimizin bulunduğu yere bir kere tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi işaretin çıkmasını sağlıyoruz. 




İşareti harita üzerinde gördükten sonra aşağıdaki resimde gösterdiğimiz googlemaps ekranının sol tarafında paylaş  simgesine tıklıyoruz.




3-Soldaki Paylaş ikonuna tıkladığımızda açılan menü içerisinde Bağlantı Gönderme Harita Yerleştirme ekranı gelecektir.



4- Amacınız oluşturduğumuz haritayı paylaşmak ise linki kopyalayıp yollayabilirsiniz, ama Haritayı Sitenizde Yayınlamak istiyorsanız bir sonraki adımı takip etmeniz gerekmektedir.



5- Sitene Google Maps Haritası Eklemek, bu işlem için ise Haritayı yerleştirme sekmesine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak ve kutucuğun sağ tarafında HTML kopyala gelecektir. Bu kodu kopyalayarak sitenizde Google Maps Haritası Ekleyebilirsiniz.  

Aynı zamanda ekleyeceğimiz haritanın boyutlarını ayarlamayı da buradan yapıyoruz. Kutucuğun sol yanında orta yazan ikonu tıkladığınızda küçük, orta, büyük, özel boyut seçenekleri gelecektir, buradan siteniz için uygun olan Google Maps Harita Html kodunu seçiyoruz ve kodu kopyalıyoruz.



6-Kopyaladığımız kodu bloğumuz da, sitemizde veya  her hangi bir yazı içerisinde HTML moddayken ekliyoruz.


Gadget olarak eklemek istiyorsak da Yerleşim>Gadget Ekle>Html Javascript yolunu takip edip gadget olarak ekliyebiliyoruz.


Yorumlar