Romanya Vizesi Nasil Alinir ?




Romanya Vizesi ile ilgili ön bilgiler;

Romanya Avrupa Birliğine dahil olsada tam bir Schengen üyesi değildir.
– Hali hazırda geçerliğini yitirmemiş bir Schengen vizeniz var ise bu vizeyle Romanya’ya giriş yapabilirsiniz.
Schengen vizeniz yok ve Türkiye’den direk Romanya’ya gidecekseniz mecburen Romanya vizesine başvurmanız gerekiyor.
– Romanya Konsolosluğu danışman firmalar üzerinden başvuru kabul etmediği için başvuruyu bizzat kendiniz yapıp evrakları konsolosluğa kendiniz götürmelisiniz. Romanya vizesi için “Danışmanlık” firmalarına para kaptırmamaya dikkat edin.

Romanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar;
TRAVEL MEDICAL INSURANCE ( Yurtdışı Sağlık Sigortası)
MEANS OF SUPPORT (Banka hesabınızda günlük 50 Euro karşılığı ve miminum 500 Euro veya 500 Euro karşlığı Türk Lirası olması ve bunu ispat etmeniz gerekmektedir. Banka şubenizden Hesap Dökümü almanız gerekecektir.
– VALID TRAVEL DOCUMENT (Geçerli ve bitiş süresi en az 6 ay kalmış pasaport)
PHOTOGRAPHS (3X4 cm 2 adet biyometrik fotoğraf, fotoğrafın dijital halini de internetten göndereceğiniz için fotoğrafçıdan flash disk içerisinde fotoğrafınızı almayı unutmayın)
TRAVEL TICKET (Gidiş ve dönüş bilet rezarvasyonu)
ACCOMMODATION (Konaklama yapacağınız yere ait rezarvasyon)

Ayrıca dökümanları elden konsolosluğa teslim ederken;
-Vize başvuru formu ve İş yerinizden veya okulunuzdan antetli kağıda vize için dilekçe almanız gerekmektedir.

Romanya Vizesine Başvuru Adımları;
Öncelikle https://evisa.mae.ro/ adresine girerek sol üst köşeden “Apply for a Romanian Visa Online” sekmesine tıklayın ve kuralları kabul edip bir sonraki çıkan sayfadan geçerli bir mail adresi ile şifre girerek sisteme giriş yapın.
Sisteme girdikten sonra ilk üç sayfada istedikleri bilgileri ve size uyan seçenekleri seçtikten sonra 4. Sayfada üst kısımda belirttiğim evrakları sisteme yüklemeniz gerekmektedir.


Diğer sayfalarda da bilgileri doldurup başvuruyu tamamladıktan sonra mail adresinize başvurunuzun konsolosluğa gönderildiği ile ilgili bir mail gelecektir. Bu maili aldıktan birkaç gün içerisinde konsolosluğa evraklarınızı teslim etmeniz için tarih saat belirten bir mail daha alacaksınız

Belirtilen gün ve saatte konsolosluğa giderek dökümanları elden konsolosluğa teslim ettikten sonra size verilecek ödeme bilgileri ile Yapı Kredi bankasına 60 Euro vize harcı yatırmanız gerekiyor ve konsolosluk görevlerinin belirttiği tarihte pasaportunuzu almaya gidebilirsiniz.
Bol şanslar.

Yorumlar