Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

Instagram şifremi unuttum kayıt olurken yarattığınız şifreyi unuttuğunuzda, şifrenizi yenileme talebinde bulunmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için Instagram’a ilk üye olurken belirttiğiniz e-posta adresine erişiminiz olmalı. Yani siz şifrenizi yenilemek istediğinizde şifreniz bu adrese yeni haliyle gönderilecek.
Uyarı: Daha önce ücretsiz Instagram takipçi kasma ve beğeni servislerine şifrenizi vererek üye olduysanız şifrenizin değişmiş olabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız. Hatta sizin adınıza paylaşımlar ve beğeniler de yapılıyor olabilir.


Instagram Hesabınızın Şifresini Geri Alma Yolları



Unuttuğunuz, çalınan veya değiştirilen Instagram şifrenizi yenileyerek hesabınızı kurtarabilmeniz için ilk önce instagram.com adresinden üye girişi ekranını açmak için “Hesabın var mı?” yazısının hemen yanındaki “Giriş yap” butonuna tıklamanız gerekiyor.
Ardından açılan ekrandaki şifre kutucuğunun kenarındaki “Unuttun mu?” yazısına tıklamalısınız.

Şifreyi Yenile sayfası açıldıktan sonra Instagram hesabınıza ait e-posta adresiniz veya kullanıcı adınız ile birlikte güvenlik alanını doldurmanız istenecek. Bu alanları doldurduktan sonra “Şifreyi Yenile” butonuyla işlemi başlatabilirsiniz.
Son olarak hesabınıza ait e-posta adresinize şifrenizi yenileyeceğiniz bağlantıyı içeren bir posta gelecek ve bu bağlantıya tıklayarak şifrenizi yenileyeceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz. Unutmayın şifre yenileme postası bazı durumlarda önemsiz postalar kutunuza düşebilir.
Uyarı: Instagram’a üye olduğunuz e-posta adresine şu anda ulaşamıyorsanız hesabınızın şifresini yenileyemezsiniz. Ancak benzer yöntemler çoğu e-posta hizmeti sağlayıcısında mevcut olduğundan oradaki şifrenizi de yenilemeniz çözüm sağlayabilir.


Yorumlar