Samsung Yazısı Gelip Gidiyor ve Donuyor

Samsung Yazısı Gelip Gidiyor ve Donuyor


Samsung telefonlarda son zamanlar sıklıkla gördüğümüz hatanın sebebi ve nasıl yapılması gerektiğine dair bilgileri makalemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Görüş ve yorumlarınız bizim için değerli olduğunu hatırlatarak yazımıza başlayalım. Bu tür durumlarda öncelikle garantisi varsa garanti üzerinden ilerlemeyi denemeniz gerekiyor. Eğer garantisi yoksa telefona root atmayı deneyin. Yani fabrika ayarlarına getirirseniz bir ihtimal çalışabilir. Bunun dışında yapmanız gereken adımları aşağıda ki satırlarda tek tek izah etmeye çalışacağız.

Samsung Yazısı Donup Kalıyor

Telefonlarda marka haline gelen Samsung’un bazı modellerin ilerleyen yıllarda bazı sorunlar çıkabiliyor. Bunlardan da en sık gördüğümüz telefon açılışta kapanıp açılması veya logonun çıkıp ilerlemesi olarak belirtebiliriz. Kullanıcı ne yapması gerekiyor ? Aslına bakarsanız ilk yol garantiden geçiyor. Eğer cihazın garantisi yoksa, yukarıda bahsettiğimiz gibi root atmanız (tüm ayarları sıfırlama fabrika ayarları da denilebilir) gerekiyor.

Root yaptığınız halde gelmemesi ise şu şekilde açıklanabilir. İlk olarak cihazın sürekli açılıp kapanmasının nedenleri ve çözümlerine bakalım. Sürekli cihazın açılıp kapanması;


  • Bataryayı kontrol ediniz. Eğer batarya da bir sıkıntı oluşsa ekran gidip gelebilir. Baştan açılıp kapanabilir. Aynı şekilde batarya bozuk ise bu tip sorun doğurabilir. Bu anlamanın en iyi yolu cihazın bataryasını başka bir telefon üzerinden deneyerek test etmeniz gerekiyor.
  • Güç düğmesini kontrol ediniz. Yine düğmenin takılı kalmasından dolayı aynı sorun oluşabilir.
  • Yazılımsal bir sıkıntı oluşmuş olabilir. Bunu anlamanız zor olabilir.

Bunlar dışında cihaz logoda takılıp kalmaz ve sürekli olarak aç kapat yapmaz. Eğer root varsa ve aynı şekilde sorun devam ediyorsa, en yakın telefoncuya götürmeniz de fayda olacaktır. Fakat ilk tavsiyemiz garantisi varsa servis, yoksa root atmak ve son olarak yukarıda belirttiğimiz maddeler üzerinden bir değerlendirme yapmak olacaktır. En son bir çare bulamazsanız bir telefon tamircisine götürmeniz gerekir.

Bir önceki yazımız olan Snapchat Silinen Fotoğrafları Geri Getirme başlıklı makalemizde snapchat bana özel fotoğraflar gözükmüyor, snapchat bana özel silinen fotoğrafları geri getirme ve snapchatte silinen fotoğrafları geri getirme iphone hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar