Snapchat Hesabım Kilitlendi (Kapatıldı)

Snapchat Hesabım Kilitlendi (Kapatıldı)



2011 yılında kurulan Snapchat uygulaması ses, görüntü ve video paylaşım platform olarak bilinmektedir. Sosyal paylaşım ağlarının başında gelen bu uygulamadır. Bu uygulamayı kullanan kullanıcıların bazı sorunlar ile karşılaşması doğaldır. Makalemizde konu edindiğimiz hesap kilitlenme sorunu ve çözümüne dair bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Her platformda olduğu gibi bu uygulamada gizlilik sözleşme ve uygulama kuralları yer almaktadır. Hesap kilitlenme hususunda burada yazan ihlallerden birini yapmanız durumunda gerçekleşebilir. Bunun başka sebeplerden dolayı hesap kapatılabilir. İyi analiz etmek ve sorunun nereden kaynaklandığını bulmak bu işte önemli noktadır.


Hesap nasıl kilitlenir ?

İlk aşama olarak hesap geçici olarak durdurulma yoluna gider. Hesabın durdurulması ihtar niteliğindedir. Yani kullanıcı hesabı kısa süreli olarak erişime kapatılır. Bu aşamadan sonra 24 ya da 48 saat bekleyerek hesaba tekrar giriş yapılması gerekir.

Eğer burada tekrar giriş yapıldığı halde açılmıyorsa, gelen mesaj kalıcı süreli olarak değerlendirilir. Yani kullanıcının hesabı tamamen kapatılmıştır.

Snapchat hesabım kapatıldı

Yine geçici süreli olarak kısa, orta ve uzun yöntemler bulunmaktadır. 24 veya 48 saatten sonra orta süreli kapatma 1 ay civarında uzun vadeli kapatma ise 1 sene ve üzerindedir. Tamamen kapatılması ise 1 seneyi aşkın giriş yapılamadığı durumlarda ortaya çıkar. Uzun süreli kapatılma sebeplerinin başında cinsel içerik kurallarının ihlal edilmesi olarak belirtebiliriz.

Bunun yanında ağır hakaret ve diğer olumsuz davranışlar hesabın kapatılmasında en büyük etkendir. Son olarak kapatılan hesap kesinlikle bir daha açılmaz. Müşteri ilişkileri mail hattı doğru ifadelerle açıklama yazarak hesabınızın açılmasını talep edebilirsiniz. Eğer ki, gerçek anlamda site kurallarını ihlal etmediyseniz, hesabınız açılabilir. Bunu kanıtlayarak mail atmanız gerekiyor.

Yorumlar