Kurtlar Vadisi Bilinmeyen 18 Bombası

Kurtlar Vadisi, yayınlandığı dönemin de üzerinde bir yapım diyebiliriz. 

Bu yazımızda sadece gerçek Kurtlar Vadisi fanlarının tamamını önceden bileceği, şimdi öğrenenlerin ise hemen diziye başlamak isteyeceği 18 ilginç bilgi sizlerle.🔥 

Hazırsanız başlıyoruz! 👇🏼

 1. Kurtlar Vadisi 4 sezon boyunca yayınlandı. 93 bölümle seyircinin karşısına çıktı.



2. Kurtlar Vadisi, o kadar uzun dönem boyunca geniş bir yankı uyandırmış ki hakkında tam 13 tane tez yazılmış.


3. Dizi üç sezon Show TV'de yayınlandı. Son sezonunda 4 milyon dolar karşılığında Kanal D'ye transfer oldu ve bu yönüyle Türk televizyon dünyasında bir ilk oldu.



4. Deli Yürek'in yaratıcısı Osman Sınav'ın bir projesi olduğu için Kenan İmirzalıoğlu'nun başrol olacağı düşünüldü ancak Sınav, rol için Cenk Torun'a teklif götürdü. Cenk Torun da kabul etmeyince Necati Şaşmaz'a teklif gitti.

 

5. Memati'nin gençliğini erkek kardeşi oynamış.

 

6. Elif rolü önce Oylum Talu'ya gitmiş. Daha sonra rol için Özgü Namal, düşünülmüş. Ancak Özgü Namal, o zamanlar Oktay Kaynarca ile evliymiş. Daha sonra tarafların onayıyla oyuncu role seçilmiş.

 

7. Dizinin kumarhane sahnelerinin efsaneleşmesi ve dizide bu kadar önemli yer tutacağı nereden bilinebilirdi? Kurtlar Vadisi dizisi için sıfırdan bir kumarhane ortamı kurulmuş ve sahneler bu ortamda çekilmiş.

 

8. Ekip, kumarhane sahnelerinde kullanılacak silahlar için Abidin Yerebakan ile görüştü ve dizide oynaması karşılığında anlaştı... Yerebakan, sözünü yerine getiremedi ancak dizide Abidin Seferoğlu rolüyle yer aldı ve bu vesileyle oyunculuğa başladı.

 

9. Dizideki konsey kadrosunun seçimine büyük özen gösterildi ve bu oyuncuların tamamı Devlet Tiyatrosu sanatçılarından oluştu.

 

Gerçek olup olmadığı o kadar merak ediliyordu ki dönemin Milli İstihbarat Teşkilatı konu ile ilgili açıklama bile yaptı. 

 

10. Dizi ilk kez bir cumhurbaşkanını ağırlamakla birlikte dünyaca ünlü yıldızları da konuk aldı.

 

11. Konsey ile ilgili bir madde de kamera açıları. Kamera açılarından hangi karakterin güçlü olduğu ya da hangisinin daha kısa zamanda öleceği gibi ipuçları verilmiş.

 

12. Bu bilgiyi bilmeyeni dövüyorlar.*

İlk kez bir dizi karakteri öldüğünde gerçek hayatta cenaze namazı kılındı. 45. bölümde Süleyman Çakır karakterinin ölümü, izleyicide şok etkisi oluşturdu. Helvalar, lokmalar, mevlütler yapıldı.

 

Bu kadar ilginin karşısında oldukça mutlu olan senaristler, Süleyman Çakır'ın ölümünün 1. bölümden planlandığını, oyuncunun başarılı performansından dolayı ölümün geciktirildiğini belirtti. Ölüm, gazete ilanlarına kadar yer aldı.

 

13. "Gerçekleri önceden biliyorlar mı?" Bu çok tartışıldı. Köşe yazarları tarafından gelecekten haber veren bir bülten yakıştırmaları yapıldı. Hatta istihbarattan bilgi aldıkları dâhi iddia edildi. Senaristler, başarıya sevinmekle birlikte bunların gerçek olmadığını belirtti.

 

 

14. Kurtlar Vadisi yalnızca bir dizi olarak devam etmedi. Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Filistin, Kurtlar Vadisi Gladio ve Muro: Lanet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine adlı 4 sinema filmi çıktı. 

  

15. Kurtlar Vadisi dizisi tarihi bir reklam geliri rekoru elde etti. 2005 yılında Show TV'deki sezon finalinde 29,5 milyon dolar reklam geliri ile zirveye yerleşti.

 

16. "Sadece ölüler görür." 

Pala, dizide gözlüklerini sadece öldüreceği kişiye bakarken çıkarıyor. Pala bunun haricinde sürekli gözlük takıyor. Pala'nın öldürdüğü kişilerin son gördüğü şey onun gözleri olmuştur.

 

17. Laz Ziya sadece Çakır'ın öldüğü bölümde sigarasını yakmıştır.

 

18. İlk 93 bölümü ile sarsıcı bir final yapan dizi, daha sonra Kurtlar Vadisi Pusu ile geri dönüş yapmıştır. 300 bölüm olarak yayınlanmıştır.

 


yazı içinde mizah gastesine teşekkürler

Yorumlar