Pasaport Konulari

PASAPORT NASIL ALINIR, PASAPORT RANDEVUSU NEREDEN ALINIR? 

Pasaport Yenileme Nasıl Yapılır? Pasaport için fotoğraf nasıl olmalıdır? Kaç çeşit pasaport vardır ? Pasaport harç bedelleri ne kadardır? v.b. gibi pasaportlar hakkındaki bilmeniz gereken tüm sorularınızın cevabı yazımız da bulabilirsiniz.


Pasaport, yurt dışına çıkarken sınır kapılarındaki polis makamlarına ibraz etmeye mecbur olduğumuz bir evraktır. İlk düzenlemenin yürürlüğe girdiği 1867’den bu yana yurt dışına çıkmak veya Türkiye’ye girmek için pasaport almak zorundayız.

Kaç Çeşit Pasaport Vardır ?
Diplomatik pasaport, Hususi damgalı pasaportlar, Hizmet damgalı pasaport ve Umuma mahsus pasaportlar olmak üzere de pasaport çeşitleri var. 

Pasaport Nedir? Pasaport Çeşitleri” yazımda bu konuda detaylı bilgiler paylaştım. Pasaport başvurusu yapmadan bu yazıyı mutlaka okuyun. Gözünüz korkmasın pasaport alma süreci çok kolay. 
Pasaport çıkarma başvuru süreci ortalama 5-10 dk. içinde tamamlanıyor. Pasaport başvurusu nasıl yapılır sorularını başlıklar halinde adım adım aşağıda detaylıca anlattım.



Pasaport başvurusu nasıl yapılır
Pasaport başvurusunun yaş ayrımı gözetilmeksizin şahsen yapılması gerekiyor. Pasaport ücretini internetten veya bankalara yatırıp...


Pasaport için gerekli evraklar nelerdir
Önceleri Emniyet Genel Müdürlüğünden pasaport çıkarılıyordu. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport başvurusu...


Pasaport Ücretleri 2019 Harç Bedelleri
Pasaport başvuru randevuları internet üzerinden veya telefonla yapılabiliyor. Ancak pasaport ücreti ...


Harçsız öğrenci pasaportu nasıl alınır ?
Öğrencilik hayatınıza devam ediyorsa harçsız pasaport alabiliyorsunuz. Ne de olsa dünyanın en pahalı pasaportuna sahibiz...

Pasaport randevusu nasıl alınır ?


Öncelikle işlem yapacağınız nüfus müdürlüğü işlemleri için bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğünden Pasaport İşlemleri Rande

e-pasaportumu nereden alabilirim ?
Vatandaşlarımızın müracaat aşamasında bildikleri cep telefonu numaralarına pasaport gönderisinin...

Yorumlar